10647,91%0,30
40,42% 0,10
47,33% 0,14
4402,74% -0,19
7022,07% 0,30
Geyve ilçesine bağlı Taşoluk ve Hacılar Mahallesi’nde tahliye kararı alındı.
Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangınını söndürmek için bölgeye giden Pamukova Belediyesi personelleri, Taşoluk Köyü’nde alevlerin arasında mahsur kaldı.
Vali Doğan, Hacılar ve Taşoluk mahallelerinin tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydederek, "Şu anda yangın Bayat köyüne doğru ilerliyor. Orada da gerekli tertibatları aldık. Ekiplerimizle koordineli şekilde orman yangınına müdahale etmeye çalışıyoruz." dedi.
gönderilen görüntülerde hayvanların da alevlerin arasında kaldığı anlar kayda alındı.
Vali Doğan, yaptığı açıklamada, Geyve kırsalında çıkan orman yangınına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.
Yangına 8 helikopter, 5 uçak ve yeterli sayıda personelle hem havadan hem de karadan yoğun şekilde müdahale edildiğini vurgulayan Doğan, "Olası bir riskin önüne geçmek amacıyla Taşoluk Mahallemizi tedbiren tahliye ettik. Vatandaşlarımız güvenli bölgelere yönlendirilmiş olup şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır." dedi.