Tarih: 09.07.2024 14:53

Kaynarcada 3 Parça yer ihale ile satışa çıktı

Facebook Twitter Linked-in

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
SAKARYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TAHSİLAT MÜDÜRLÜĞÜ
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

1.Satışa Çıkarılan Gayrimenkulün Bulunduğu Mahalle, Sokak, Cadde ve Kapı No _______:       
  Sakarya İli, Kaynarca İlçesi, Taşoluk Mah.,                                                                                       
2. Gayrimenkulün Durumu ve Hususi Vasıfları                                                                       :
   1242 ada 323 parsel  üzerinde, tarla vasıflı taşınmaz. Tamamı satışa çıkmaktadır.
3. Gayrimenkulün Artırmaya Esas Olan Biçilmiş Rayiç Değeri                                              :
  Satış Komisyonunca  bahse konu gayrimenkulün değeri; toplam değeri 5.415.000,00  TL (KDV Hariç) olarak takdir edilmiştir.
4. Artırmaya İştirak İçin Alınacak Teminat Tutarı ve Nelerin Teminat Olarak Alınacağı        :
  Artırmaya iştirak edenlerin gayrimenkullerin rayiç değeri üzerinden (%7,5 nispetinde) 406.125,00 TL teminat yatırması gerekmektedir.
  Teminat; para, banka teminat mektubu, devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, hisse senedi veya tahvil nevilerinden kabul edilecektir.
5. İhalenin Yapılacağı Yer, Gün ve Saat                                                                                   :
  Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı, İstiklal Mah. Kirişhane Cad. No:49 Serdivan/SAKARYA adresindeki Hizmet Binasının C-Blok Zemin katındaki Satış Salonunda, 07/08/2024 tarihi, Çarşamba günü, 10.00-10:30 saatleri arasında. (İlk ihalede satışın gerçekleşememesi halinde ikinci ihale 7 gün sonra 14/08/2024   Çarşamba günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.)
6. Gayrimenkul Satış Şartnamesinin Nereden Alınabileceği veya Görülebileceği                   :
   Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürlüğü.
7. Teminatın Yatırıldığına Dair Alındı Belgesinin Nereye, Hangi Tarih ve Saate Kadar İbraz Edileceği                                                                                                              
Gayrimenkulün satışına iştirak edeceklerin rayiç değerin %7,5’i oranındaki 406.125,00-TL teminat tutarını veya bu miktardaki değerleri en geç 07/08/2024 tarihi Çarşamba günü saat 9:00’a kadar (not:bir saat öncesi belirlensin) yatırarak, alındı belgesini satış saatinden en geç bir saat öncesine kadar Gayrimenkul Satış Komisyonuna ibraz etmeleri gerekmektedir. 
 Malın ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.
8. Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini(4.061.250,00.TL) bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak 14/08/2024 tarihinde aynı mahalde ve aynı saatler arasında tekrar artırmaya çıkarılacağı,
9. Hangi Masrafların Alıcıya Ait Olacağı                  :
Belediyeye ödenmesi gereken aynından doğan vergi borcu (Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi hariç) her türlü vergi, resim, harç (Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, Tapu Harcı) bilumum masraflar ile taşınmazdan doğabilecek ihtilaflar alıcıya aittir. Satış bedeli üzerinden hesaplanacak olan K.D.V ve satış giderleri peşin olarak tahsil edilir.
10. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve muhteviyatını kabul etmiş sayılacağı,
11. İş bu ilan tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de kendilerine tebliğ yapılamayan ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu,
           Başkaca bilgi edinmek isteyenlerin Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürlüğü koordinatörlüğüne müracaat etmeleri;
           İlan olunur.

İlan Numarası
ILN02057354
Şehir
SAKARYA
İlçe
Kaynarca
Semt-Mahalle
TAŞOLUK MAH. / KAYNARCA
İlan Türü
İHALE
İhale Usulü
6183 Sayılı AATUHK Usulünce Satış
İhale Türü
Satış
İhale ve Teklif Açma Tarihi
07.08.2024 10:00




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —