Tarih: 15.08.2024 10:48

Akılalmaz dolandırıcılık! Paranı okuyacağım vaadiyle 1 milyon 196 bin 677 TL'den oldu

Facebook Twitter Linked-in


     Olay Sakarya'nın Akyazı ilçesinde meydana geldi. Onurhan D. isimli sahte hoca Murat C.'nin berberine müşteri olarak bir süre geldikten sonra güvenini kazandı. Sahte hoca Onurhan D., Murat C.'ye akrabalarıyla olan davası sebebiyle yardım teklifinde bulundu. 'Sende nazar var, başının ağrısını okuyup geçireyim' sözleriyle Murat C.'nin güvenini kazanan Onurhan D., bir süre sonra büyük planını devreye soktu.

Akrabalarıyla bir süredir davalık olan Murat C.'ye sahte hoca Onurhan D., "Senin paralarını okuyup, üfleyeyim. Benden sonra kesin davayı kazanacaksın" sözleriyle kandırdı.


Sahte hocanın sözlerine inanan Murat C., birikimi olan 5 çeyrek, 248 gram altın, 2 bin 480 Euro, 2 bin 19 sterlinlik birikiminin yanı sıra farklı zamanlarda bu iş için çektiği 335 bin TL'lik kredisini Onurhan D.'ya verdi.

Toplamda 1 milyon 196 bin 677 TL'yi Onurhan D.'ye veren Murat C., sonrasında sahte hocadan paralarını geri alamadı. Bir süre çeşitli yalanlarla Murat C.'yi oyalayan Onurhan D. sonrasında sırra kadem bastı.

Dolandırıldığını anlayan Murat C., Cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi oldu. Sahte hocanın 3-4 farklı kişiyi daha çeşitli vaadlerle kandırdığı ortaya çıktı.

 

 

haber kaynağı Halk54.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —